У Китаї побудували найбільшу в країні базу зберігання скрапленого природного газу

Китайська нафтогазова корпорація CNOOC завершила будівництво на сході країни найбільшої в Китаї бази зберігання скрапленого природного газу (СПГ).

Про це повідомляє China Daily, передає Укрінформ.

Сховище побудоване в місті Яньчен східної провінції Цзянсу і має десять резервуарів загальною ємністю 2,5 мільйона кубічних метрів: чотири об’ємом 220 тисяч м³ кожен і шість об’ємом по 270 тисяч м³.

Нова база підключена до основних газопроводів Китаю і забезпечує постачання палива до чотирьох густонаселених провінцій на сході країни - Цзянсу, Хенань, Аньхой і Шаньдун.

Після повного запуску база матиме потужність переробляти до шести мільйонів тонн СПГ на рік, що еквівалентно 8,5 мільярдам м³ природного газу.

Читайте також: Модернізація сховищ і енерговиробництво: Нафтогаз співпрацюватиме зі Siemens Energy

Цього об’єму достатньо для забезпечення потреб жителів провінції Цзянсу, де постійно мешкає близько 85 мільйонів людей, впродовж більш ніж двох років.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний уряд Австрії виділить 70 млн євро для фінансування 40-кілометрового газопроводу «WAG Loop», який має на меті зменшити залежність країни від російського газу та забезпечити доступ до джерел газу з північно-західної Європи.

Фото ілюстративне