Модернізація сховищ і енерговиробництво: Нафтогаз співпрацюватиме зі Siemens Energy

Модернізація сховищ і енерговиробництво: Нафтогаз співпрацюватиме зі Siemens Energy

Укрінформ
Група Нафтогаз у Берліні підписала меморандуми про співпрацю із компанією Siemens Energy у напрямках модернізації українських газосховищ, виробництва телової та електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Групи.

"Впровадження інноваційних технологій у роботу підземних газосховищ України з орієнтацією на декарбонізацію та покращення ефективності, а також нові проєкти комбінованого виробництва тепла та електроенергії. Такими є основні пріоритети співпраці компаній Групи Нафтогаз – АТ «Укртрансгаз» і ПАТ «Укрнафта» – та Siemens Energy", - йдеться у повідомленні.

Меморандуми передбачають розробку рішень на основі найкращих доступних технологій для підземних сховищ природного газу в Україні з орієнтацією на декарбонізацію та покращення ефективності; співпрацю над ініціативами з екологічної сталості, пов’язаними зі зберіганням газу.

Компанії також вивчатимуть можливість впровадження передових рішень з автоматизації та електрообладнання для компресорних станцій підземних газосховищ та розроблятимуть проєкти комбінованого виробництва тепла та електроенергії на парогазових установках.

"Модернізація ПСГ сьогодні залишається нашим безумовним пріоритетом. Спільні проекти з Siemens Energy щодо комбінованого виробництва тепла та електроенергії на основі технології парогазових установок дадуть можливість забезпечити міста теплом і світлом в умовах російських атак", - прокоментував голова правління Нафтогазу Олексій Чернишов.

Читайте також: Свириденко: Сьогодні у Берліні підписують угоди в галузі оборони та енергетики

Він додав, що сталий спосіб роботи активів Нафтогазу полегшуватиме інтеграцію у європейський енергетичний простір.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" та австрійський оператор газосховищ RAG Austria AG підписали меморандум про співпрацю у зберіганні водню у газосховищах.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-