Нафтогаз та RAG Austria AG співпрацюватимуть у сфері зберігання водню

Нафтогаз та RAG Austria AG співпрацюватимуть у сфері зберігання водню

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" та австрійський оператор газосховищ RAG Austria AG підписали меморандум про співпрацю у зберіганні водню у газосховищах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз.

"Група Нафтогаз уклала меморандум про порозуміння з найбільшим австрійським оператором газосховищ RAG Austria AG. Сторони співпрацюватимуть у сфері зберігання водню у сховищах газу із пісковиковими колекторами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанії не лише обмінюватимуться досвідом щодо зберігання водню в газових сховищах із пісковиковими колекторами, але й співпрацюватимуть з технічних питань діяльності ПСГ.

"Україна має великий потенціал стати одним з основних європейських партнерів у впровадженні водневої енергетики. Йдеться не тільки про екологічну стійкість та боротьбу зі зміною клімату, а й про енергетичну безпеку нашої країни та Східної Європи в цілому", – прокоментував очільник Нафтогазу Олексій Чернишов.

Читайте також: Нафтогаз залучить грант від ЄІБ на розробку стратегії декарбонізації

Як повідомлялося, у травні Міненерго оприлюднило проєкт водневої стратегії до 2050 року. Документ передбачає досягнення виробництва водню в Україні до 1,3 млн тонн у 2035 році та до 3,0 млн т у 2050-му.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-