Сі Цзіньпін вирушив до Казахстану на саміт глав-держав ШОС, де зустрінеться з Путіним

Голова КНР Сі Цзіньпін відбув із державним візитом до Казахстану, де також візьме участь у 24-му засіданні Ради глав країн-членів Шанхайської організації співробітництва (ШОС) та вчергове зустрінеться з очільником Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Китаї. 

Саміт ШОС відбудеться 3 - 4 липня в Астані під головуванням президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Для участі в ньому до казахстанської столиці прибудуть очільники країн-членів ШОС та країн спостерігачів і партнерів по діалогу, в тому числі лідери Росії Володимир Путін та Індії Нарендра Моді, з якими Сі проведе окремі переговори.

Організатори заходу також очікують на приїзд генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

Після Казахстану Сі вирушить із дводенним держвізитом до сусіднього Таджикистану і 6 червня завершить поїздку до Центральної Азії.

Читайте також: Сі на зустрічі з Дудою: Китай шукатиме врегулювання «кризи в Україні» у власний спосіб

Це другий закордонний візит китайського лідера цього року. У травні Сі здійснив європейське турне, впродовж тижня відвідавши Францію, Сербію та Угорщину.

У минулому році очільник Китаю здійснив чотири поїздки за межі країни до Росії, Південної Африки, Сполучених Штатів і В’єтнаму.

Як повідомляв Укрінформ, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав закон «Про масмедіа», який передбачає збільшення обсягу теле- та радіопрограм казахською мовою з 50% до 60% до 2027 року.

Фото: Getty Images