Сі на зустрічі з Дудою: Китай шукатиме врегулювання «кризи в Україні» у власний спосіб

Сі на зустрічі з Дудою: Китай шукатиме врегулювання «кризи в Україні» у власний спосіб

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні заявив, що Китай прагне мирних переговорів і політичного врегулювання «української кризи», та що його країна діятиме у свій власний спосіб для досягнення такої мети.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про переговори глав двох держав, повідомляє Укрінформ.

«Сі Цзіньпін підкреслив, що позиція Китаю стосовно «української кризи» (так у КНР називають війну Росії проти України – ред.) полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

На переконання китайського лідера, зараз необхідно докласти зусиль для запобігання розширенню й посиленню конфлікту, зменшити напруженість та створити умови для мирних переговорів. 

«Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні «кризи в Україні» у свій власний спосіб та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи й побудові ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки», - цитує лідера країни МЗС.

Читайте також: Україна та Китай продовжать розмову щодо припинення російської війни - Кулеба

При цьому Сі зауважив, що Пекін виступає проти критики іншими країнами його «звичайної торгівлі» з Росією, метою чого, за його словами, є дискредитація Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Китаю обговорив із прем’єр-міністром КНР та головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників «справедливий мир для України».

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-