Україна та Китай продовжать розмову щодо припинення російської війни - Кулеба

Україна та Китай продовжать розмову щодо припинення російської війни - Кулеба

Укрінформ
Китай уважно вивчає результати Глобального саміту миру у Швейцарії, тож розмова України з цією державою щодо припинення розв'язаної Росією війни продовжиться.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Я думаю, що вирішальним фактором для Китаю під час ухвалення рішення щодо участі в Саміті стала наша принципова позиція про відсутність там Росії. Утім, ми знаємо, що в Пекіні дуже уважно вивчають результати Саміту. Там побачили, наскільки вражаючим став його масштаб. І я переконаний, що у нас продовжиться розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні», - сказав глава МЗС.

Він нагадав, що КНР залишається одним із найбільших торговельних партнерів України.

«Китай постійно наголошує, що не вважає Україну ворожою державою, що він хоче миру. Це позиція, з якою можна працювати. Вона не є ідеальною. У нас є запитання. Ми їх відверто озвучуємо. Я говорив про це з міністром закордонних справ Китаю. Але з усіма треба працювати», - розповів Кулеба.

Читайте також: Саміт миру у Швейцарії переконує у дієвості «африканської стратегії» України - Кулеба

Окремо він зауважив, що напередодні Саміту з'явилася китайсько-бразильська декларація, яка стосувалася бачення цих країн проблеми російсько-української війни.

«Ми не розраховували, що Бразилія приєднається до спільного комюніке (за результатами Саміту - ред.), бо вона підписала своє комюніке з Китаєм», - додав очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. Він був зосереджений на питаннях, визначених в українській Формулі миру, зокрема, ядерній та продовольчій безпеці, поверненні полонених та депортованих Росією дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-