Третина членів Демпартії хоче, щоб Байден відмовився від виборів

Опитування

Майже третина членів Демократичної партії США вважає, що Джо Байден повинен відмовитися від участі у президентській кампанії після невдалого виступу на теледебатах 27 червня.

Як передає Укрінформ із посиланням на The Hill, про це свідчать дані останнього соцопитування Reuters/Ipsos, оприлюдненого у вівторок.

За вихід Байдена з перегонів висловилося 32% демократів. Водночас в разі подальшої участі і він, і Трамп мають приблизно рівні шанси.

У разі заміни Байдена на інших висуванців від Демпартії здобути переконливу перемогу над Трампом, згідно з опитуваннями, може лише колишня перша леді Мішель Обама, за яку віддали б голоси 50% опитаних (за Трампа – 39%). Проте вона неодноразово заявляла, що не бажає брати участі у виборах.

Читайте також: Сім'я Байдена закликала його залишитися у виборчих перегонах - CNN

Віцепрезидентка Каміла Гарріс відстає від Трампа на 1 пункт – у межах соціологічної похибки (43% і 42%, відповідно) – і має приблизно такий самий рейтинг, як і Байден.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом поступається Трампові на 3 пункти (39% і 42%) губернаторка Мічигану Гретхен Вітмер – на 5 (36% і 41%).

Зазначається, що оскільки Байден виграв праймеріз, отримавши більшість голосів делегатів, то рішення про участь у виборах залежить тільки від нього. Національний з'їзд Демократичної партії, який у серпні висуватиме кандидата, не може усунути його своїм рішенням.

Читайте також: Понад 70% американців сумніваються, що Байден може далі бути президентом

Як повідомлялося, низка губернаторів-демократів висловили занепокоєння поганим виступом Байдена на дебатах з Трампом та перспективами виборчої кампанії.