Понад 70% американців сумніваються, що Байден може далі бути президентом

Понад 70% американців сумніваються, що Байден може далі бути президентом

Укрінформ
У США 72% виборців після президентських дебатів вважають, що когнітивне та ментальне здоров’я Джо Байдена не на тому рівні, який дозволив би йому далі працювати на посаді президента США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS News.

Якщо на початку червня 2024 року у когнітивному здоров’ї Байдена висловлювали сумніви 65% респондентів, то після дебатів їхня кількість зросла на сім відсоткових пунктів.

У випадку найбільш імовірного кандидата від Республіканської партії, колишнього президента Дональда Трампа, в його здатність перебувати на найвищій посаді у США вірять 50% респондентів, не вірять – 49%.

Також після дебатів зросла кількість виборців, які вважають, що Джо Байден не повинен балотуватись у президенти – з 63% до 72%.

Цей показник зріс і серед виборців Демократичної партії – з 36% до 46%. Тим не менш, 55% останніх переконані, що Байден повинен залишатись кандидатом у президенти від їхньої політсили (проти – 45%).

Опитування CBS News охопило вибірку з 1130 зареєстрованих виборців та відбувалося 28-29 червня, похибка становить ±4,2 відсоткових пункта.

Читайте також: Байден після невдалих дебатів запевнив донорів, що вірить у свою перемогу на виборах - Bloomberg

Як повідомлялося, вперше теледебати у США відбулися ще до національних партійних з’їздів, тобто до офіційного висунення кандидатів.

У жовтні кандидати проведуть ще одні теледебати.

60-ті президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Також пройдуть вибори обох палат Конгресу – Палати представників та третини Сенату.

Видання Politico написало, що у США після дебатів між чинним президентом Джо Байденом і кандидатом від республіканців Дональдом Трампом представники Демократичної партії обговорюють заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

Фото: Wade Vandervort 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-