У Литві волонтери та Грібаускайте запустили збір на закупівлю дронів для України

Волонтерська організація Blue/Yellow разом з литовською експрезиденткою Далею Грібаускайте розпочинають нову благодійну кампанію "Привіт з Литви" зі збору коштів на закупівлю литовських безпілотників для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

Кампанія, яка триватиме протягом літа, має на меті придбати і відправити на український фронт якомога більше дронів литовського виробництва або складання. Патроном кампанії "Привіт з Литви" стала експрезидентка Литовської Республіки Даля Грібаускайте.

«Україна - це наш спільний фронт, де кожен з нас може бути важким кулаком для агресора. Відправляймо в бій наші литовські безпілотники, щоб вони боролися з ворогом від нашого імені. Борімося за життя, за перемогу, за майбутнє», - зазначила Грібаускайте.

Читайте також: У Львові зустріли фінів, які у благодійній мандрівці зібрали понад €180 тисяч для України

Бажаючі підтримати Україну литовськими безпілотниками можуть зробити свій внесок, перерахувавши будь-яку суму на рахунок організації Blue/Yellow (VšĮ "Mėlyna ir geltona", рахунок. LT177300010140894869, з поміткою Drones у темі листа) або зателефонувавши за литовським номером 1499 (10 євро). Приватні особи або організації, які зробили пожертву в розмірі не менше 500 євро, зможуть нанести своє ім'я на безпілотник з побажаннями для України, в такому випадку копію переказу з ім'ям, яке вони бажають нанести на безпілотник, слід надіслати на електронну адресу: dronai@blue-yellow.lt.

Читайте також: Литва передала п'ять РЕБів для військових на Херсонському напрямку

Як повідомлялося, волонтерська організація Blue/Yellow працює з 2014 року і використовує зібрані кошти для надання Україні необхідної допомоги на передовій, включаючи безпілотники, протипілотні літальні апарати, обладнання для розмінування, оптику, прилади нічного бачення, тепловізори, транспортні засоби та іншу необхідну техніку. Організація також проводить тренування для українських солдатів і організовує медичні місії з Литви для надання допомоги населенню деокупованих українських територій.

Фото: „Blue / Yellow“