У Львові зустріли фінів, які у благодійній мандрівці зібрали понад €180 тисяч для України

У Львові зустріли фінів, які у благодійній мандрівці зібрали понад €180 тисяч для України

Фото
Укрінформ
У Львові зустріли учасників благодійної естафети з Фінляндії, які понад місяць тому вирушили з Гельсінкі й подолали маршрут в 1561 кілометр, аби зібрати кошти для підтримки України і українських військових.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради, передає Укрінформ.

У Львові зустріли фіннів, які у благодійній мандрівці зібрали понад €180 тисяч для України/Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

"За час своєї благодійної мандрівки, яка тривала 42 дні, фіни відвідали шість країн та подолали 1561 кілометр із Гельсінкі до Львова. Йдучи, біжучи та плаваючи, вони зібрали понад €180 000 на «швидкі» та медичне обладнання для України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ініціатори естафети прибули до Львова, аби передати символічне запевнення від усіх фінів у непохитній підтримці України. Їхньою метою було зібрати щонайменше €156 100 євро – сто євро за кілометр. Але станом на зараз зібрані вже €182 тисячі.

У міськраді поінформували, що головний організатор естафети -журналіст та підприємець Магнус Лонден. Він розповів, що ідея естафети виникла завдяки його сину, який торік пройшов 223 кілометри від фінського міста Турку до посольства України в Гельсінкі, тоді вдалося зібрати €24 тисячі. Тож Магнус вирішив масштабувати цю ідею саме для підтримки України.

Лонден зачитав символічне послання від фінського народу, в якому йшлося зокрема про таке:

«Естафетою ми хочемо показати, що народ Фінляндії підтримує вас. Для нас природно відчувати солідарність з Україною. Ми розуміємо, що слів недостатньо, тому естафета в Україну зібрала кошти на підтримку вашої боротьби. Це крапля в океані, але ми сподіваємося, що вона продемонструє нашу найважливішу думку - Фінляндія з вами!».

Читайте також: Фінляндія підготувала вже тисячі українських бійців - глава Міноборони країни

Мер Львова Андрій Садовий подякував ініціаторам та всім учасникам естафети за підтримку і допомогу Україні.

Естафета стартувала 18 травня з Гельсінкі під час молодіжного заходу Stafettkarnevalen на Олімпійському стадіоні. Міністр європейських справ Фінляндії Андерс Адлеркройц взяв участь у події. Українська молодь, яка переїхала до Фінляндії під час повномасштабного вторгнення, теж долучилися до старту. Вони символічно розпочали ініціативу - вибігли зі стадіону та передали естафету групі фінських SUP-веслярів. Ті, своєю чергою, веслували навколо Гельсінкі до південного краю міста. Опісля естафету передали атлантичним веслувальникам Маркусу Мустеліну та Гаелю де Кревуазьє, які веслували до Таллінна.

«У човні ми провели 18 годин. Були трохи втомлені, боліли м’язи. Але це, звісно, ніщо порівняно з тим, як українцям доводиться боротися понад два роки», - сказав Мустелін після завершення своєї частини естафети.

Читайте також: Фінляндія не «розморозить» відносини з Росією, доки триває війна в Україні - МЗС

У столиці Естонії веслярі передали естафету скаутам. Вони пройшли понад 300 км до Риги. Далі була Латвія. Крок за кроком учасники естафети наближалися до України.

Загалом естафета об'єднала 10 команд різного віку та професій.

Ініціатором проєкту є фінська благодійна організація «Karavanen Ukrainа», яка вже зібрала понад мільйон євро для підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-