Новий уряд Британії провів перше засідання через два дні після виборів

Фото

Новий уряд Великої Британії на чолі з прем'єр-міністром Кіром Стармером провів у суботу своє перше засідання, лише через два дні після перемоги на парламентських виборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Колеги, це просто фантастично вітати вас у Кабміні. Наша перша зустріч. І для мене було честю та привілеєм учора отримати від короля доручення сформувати уряд. І сформувати лейбористський уряд 2024 року», - сказав Стармер.

Він також додав, що в нового уряду нині дуже багато роботи.

«У нас є величезний обсяг роботи, тому ми нині розпочинаємо працювати», - сказав новий прем'єр-міністр Великої Британії.

Зазначається, що перед виборами партія оголосила про пріоритети своєї роботи: забезпечення економічної стабільності, скорочення часу очікування в Національній службі охорони здоров'я (NHS), створення нового командування для охорони кордону, боротьба з антисоціальною поведінкою та найм 6 500 нових учителів.

Читайте також: Зеленський привітав британських лейбористів із перемогою на парламентських виборах

Раніше новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер висловив підтримку Україні та заявив, що чекає скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Фото: CHRIS EADES/THE SUN/PA