Зеленський привітав британських лейбористів із перемогою на парламентських виборах

Зеленський привітав британських лейбористів із перемогою на парламентських виборах

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав лейбористів з перемогою на парламентських виборах у Великій Британії, а також подякував консерваторам за підтримку України.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вітаю Кіра Стармера та Лейбористську партію Великої Британії з переконливою перемогою на виборах. Україна та Велика Британія були й залишатимуться надійними союзниками. Ми продовжимо захищати і просувати наші спільні цінності – життя, свободу та міжнародний порядок, заснований на правилах», - наголосив Зеленський.

Він побажав новому уряду успіхів як у внутрішніх справах, так і у зміцненні лідерства Великої Британії на світовій арені.

«З нетерпінням чекаю на тісну спільну роботу над посиленням українсько-британського партнерства та відновленням міжнародного миру й безпеки», - зауважив глава держави.

Окремо Зеленський подякував прем’єр-міністру Британії Ріші Сунаку.

«Вдячний моєму доброму другу Ріші Сунаку за незмінну підтримку від уряду Великої Британії під його керівництвом. Танки Challenger, ракети Storm Shadow, тренування наших пілотів на F-16 і перша двостороння безпекова угода – це лише деякі з наших спільних досягнень, які Україна ніколи не забуде. Дякую, Ріші!» - зазначив Президент.

Читайте також: У ЄС вітають з перемогою лідера британських лейбористів

Як повідомляв Укрінформ, партія лейбористів отримала 326 місць, необхідних для більшості в Палаті громад, поклавши край 14-річному правлінню партії консерваторів. Таким чином, уже вдень 5 липня лідер лейбористів Кір Стармер після аудієнції у короля стане новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-