У ЄС вітають з перемогою лідера британських лейбористів

У ЄС вітають з перемогою лідера британських лейбористів

Укрінформ
Топпосадовці ЄС почали вітати з перемогою лідера британської Лейбористської партії Кіра Стармера, який стане новим очільником уряду Сполученого Королівства.

Як передає Укрінформ, про це вітання розміщені у соцмережі.

"Вітаю Кіра Стармера з історичною перемогою на виборах у Великій Британії. ЄС та Британія є важливими партнерами, ми співпрацюємо в усіх галузях спільного інтересу для наших громадян", – зазначив очільник Євроради Шарль Мішель.

Він додав, що очікує на особисту зустріч зі Стармером 18 липня на саміті Європейської політичної спільноти, що відбудеться у Лондоні.

Привітання лейбористам написала також президентка Європарламенту Роберта Мецола, зазначивши, що відносини між ЄС та Великою Британією ґрунтуються на спільних цінностях та давній дружбі. "У наших спільних інтересах продовжувати тісну співпрацю", – зазначила вона.

"Вітання з вашою історичною перемогою на виборах… Естонія та Велика Британія – найбільші союзники та найближчі друзі. Відданість Британії нашій спільній безпеці глибоко цінується кожним естонцем. Переконана, наша чудова співпраця буде розвиватися ще більше", – написала прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре теж привітав Стармера та інших лейбористів з перемогою та наголосив, що очікує продовжити тісну співпрацю двох країн, зокрема у питаннях енергетичного переходу, безпеки та торгівлі.

Читайте також: Вибори у Британії: попри програш консерваторів, підтримка України не ослабне

Як повідомляв Укрінформ, У Великій Британії партія лейбористів отримала 326 місць, необхідних для більшості в Палаті громад, поклавши край 14-річному правлінню партії консерваторів.

Таким чином, уже вдень 5 липня лідер лейбористів Кір Стармер після аудієнції у британського короля стане новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-