Китай сподівається на сприяння Угорщини в розвитку відносин із ЄС - Сі Цзіньпін

Голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном висловив сподівання на сприяння з боку Угорщини в досягненні позитивної взаємодії з Європейським Союзом.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР за результатами переговорів двох лідерів у Пекіні, передає Укрінформ.

«Сі Цзіньпін привітав Угорщину з початком головування в Європейському Союзі та підкреслив, що між Китаєм і Європою немає геополітичних конфліктів чи фундаментальних конфліктів інтересів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: МЗС КНР: Лідери Китаю та Угорщини поглиблено обговорили ситуацію в Україні

За словами китайського лідера, відносини КНР і ЄС мають стратегічне значення та глобальний вплив, обидві сторони мають дотримуватися правильного тону співпраці, підтримувати двосторонню відкритість та сприяти глобальному миру, стабільності й розвитку.

«Сподіваємося, що Угорщина як країна, що головує в Європейському Союзі, відіграватиме активну роль у сприянні здоровому та стабільному розвитку відносин між Китаєм і ЄС та досягненні позитивної взаємодії», - сказав Сі.

Своєю чергою Орбан назвав Китай важливою стабілізуючою силою у просуванні миру в усьому світі й заявив, що Угорщина прагне активізувати стратегічну комунікацію та координацію з Китаєм.

Читайте також: Орбан заявив, що на зустрічі з лідером Китаю обговорював російську війну в Україні

«Угорщина виступає за зміцнення співпраці з Китаєм, виступає проти таборового протистояння й економічного відмежування від Китаю, а також сприйматиме головування в Євросоюзі як можливість активно сприяти здоровому розвитку відносин між ЄС і Китаєм», - сказав глава угорського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 8 липня прибув до Пекіна.

Фото: МЗС КНР