У Сенаті США почали розслідування замаху на Трампа

Комітет з питань внутрішньої безпеки Сенату США розпочав двопартійне розслідування за фактом замаху на життя експрезидента Дональда Трампа та планує провести підсумкові слухання вже до кінця місяця.

Про це заявив у понеділок голова комітету сенатор Гері Пітерс, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Ми проведемо розслідування, двопартійне розслідування під егідою Комітету з питань внутрішньої безпеки, щоби розглянути розвиток подій», - заявив Пітерс.

Він також підкреслив, що комітет намагатиметься прискорити процес та вже на нинішньому етапі планує провести детальній брифінги ФБР для законодавців. Планується, що слухання у справі можуть відбутися до канікул, які розпочнуться у серпні.

Читайте також: Замах на Трампа: стрілець ходив до спортклубу з тиром

Голова комітету також зазначив, що розмовляв із міністром внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркасом із цього питання, щоб забезпечити проведення розслідування на рівні комітету.

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи під час одного з виборчих мітингів в штаті Пенсильванія 20-річний американець вистрілив у Трампа, поранивши його, а також убивши та поранивши людей навколо. Агенти Секретної служби США ліквідували нападника на місці. Триває слідство.