Суд визнав американського сенатора Менендеса винним у хабарництві

Суд у Нью-Йорку визнав сенатора-демократа Боба Менендеса винним в отриманні хабарів від трьох бізнесменів за сприяння в укладанні угод з іноземними чиновниками, а також спробу зірвати кілька розслідувань.

Про це повідомляє The Washington Post, передає Укрінформ.

«Присяжні федерального суду Мангеттену визнали донедавна впливового законодавця з Нью-Джерсі винним за всіма 16 пунктами обвинувачення, які включають хабарництво, здирництво, шахрайство, змову, перешкоджання правосуддю та діяльність як іноземного агента Єгипту з 2018 по 2022 рік», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що в ті роки Менендес був на піку свого впливу у Вашингтоні, коли очолював комітет Сенату з міжнародних відносин. Двоє інших обвинувачених у цьому процесі - забудовник Фред Дайбс і бізнесмен Ваель «Вілл» Гана - також були засуджені.

Сам Менендес не давав свідчень на свій захист. Очікується, що його команда подасть апеляцію.

Читайте також: Проти впливового сенатора США починається судовий процес за хабарництво

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура висунула офіційні обвинувачення сенатору Менендесу  у вересні минулого року. За кілька місяців до цього агенти ФБР обшукали його будинок у Нью-Джерсі. Тоді виявили понад 480 тисяч доларів готівкою, більшу частину яких було вкладено в конверти або заховано в одязі, шафах і сейфі.

Крім того, ФБР повідомило про знайдені злитки золота на понад 100 тисяч доларів. Згодом сенатор заявив, що золото належало його дружині.