Проти впливового сенатора США починається судовий процес за хабарництво

Проти впливового сенатора США починається судовий процес за хабарництво

Укрінформ
Впливовий сенатор США Боб Менендес постане перед судом присяжних у справі про отримання хабарів, у тому числі, золотих злитків, готівки та розкішної автівки за сприяння передачі допомоги і зброї США іноземному уряду та інші послуги.

Відбір журі присяжних по цій справі розпочинається в понеділок, передає Укрінформ із посиланням на CNN

«Сенатор-демократ від Нью-Джерсі Боб Менендес, якому висунуто 16 звинувачень, в тому числі змову з метою хабарництва та змову з метою перешкоджання правосуддю, відхилив заклики подати у відставку. Та, хоча він не балотуватиметься на праймеріз у штаті, сенатор залишив відкритою можливість для незалежної участі після суду»,- зазначається в повідомленні.

За тиждень перед початком судового процесу сенатор, який очолює міжнародний комітет, заявив, що «з нетерпінням чекає доведення своєї невинуватості» у відповідь на запитання журналістів, чи піде він у відставку на тлі можливого засудження.

Прокурори стверджують, що Менендес і його дружина Надін допомогли кільком бізнесменам з Нью-Джерсі отримати вигідні контракти для влади в Єгипті та Катарі. Крім того, подружжя намагалося чинити тиск на правоохоронні органи, щоби ті припинили розслідування проти бізнесменів та їхніх партнерів.

Читайте також: Аудитора компанії Трампа звинуватили у шахрайстві стосовно сотень клієнтів

Менендеса судитимуть разом із двома спільниками: єгипетським американським бізнесменом Ваелем Ханою та забудовником із Нью-Джерсі Фредом Дайбсом. Крім того, окремі обвинувачення висунуті дружині сенатора, суд проти якої запланований на липень.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура висунула офіційні обвинувачення сенатору Менендесу ще в вересні. За кілька місяців до цього агенти ФБР обшукали його будинок у Нью-Джерсі. Тоді було виявлено понад $480 тисяч готівкою, більшу частину яких було вкладено в конверти або заховано в одязі, шафах і сейфі. Крім того, тоді ФБР повідомило про знайдені злитки золота на понад $100 тисяч. Згодом сенатор заявив у звіті, що золото належало його дружині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-