Ненсі Пелосі приватно тиснула на Байдена, щоби він зійшов з перегонів - CNN

Впливова у Демократичній партії конгресвумен, колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі приєдналася до кампанії тиску на Джо Байдена, щоби умовити його зійти з президентських виборів у США.

Про це повідомляє у четвер CNN із посиланням на чотири обізнаних джерела, передає Укрінформ.

«Ненсі Пелосі в приватному порядку сказала президенту Джо Байдену в недавній розмові про опитування, які свідчать, що президент не зможе перемогти Дональда Трампа, що він може знищити шанси демократів на перемогу в Палаті представників у листопаді, якщо продовжить балотуватися на другий термін», - зазначається в повідомленні.

Зі свого боку Байден відповів їй, що бачив опитування, які вказують на його спроможність перемогти. Для того, щоби переконати чинного президента, Пелосі попросила підключитися давнього радника Байдена Майка Донілона.

Це вже друга відома розмова Ненсі Пелосі із Байденом після катастрофічних дебатів президента 27 червня. Перша відбулася на початку липня, зауважує телеканал.

Читайте також: Лідери демократів у Конгресі попередили Байдена про наслідки, якщо він не зійде з перегонів - WP

Як повідомляв Укрінформ, лідери Палати представників і Сенату США, конгресмен Хоакім Джеффріс і сенатор Чарльз Шумер, під час зустрічей з Байденом минулого тижня закликали його не ставити під загрозу здатність однопартійців виграти вибори до Конгресу. Крім того, цієї середи із закликом до президента Байдена зійти з перегонів виступив впливовий демократ Адам Шифф.

Фото: ANSA/EPA