Лікар Байдена: Президент добре переносить лікування, симптоми полегшуються

Президент США Джо Байден продовжує приймати препарат Paxlovid від COVID-19, його життєві показники покращуються, і загалом він добре переносить лікування.

Про це йдеться у висновках особистого лікаря президента, Кевіна О’Конера, оприлюднених в офіційному листі в п’ятницю Білим домом, передає Укрінформ.

«Президент Байден прийняв свою четверту дозу Paxlovid сьогодні вранці. Його вільний, непродуктивний кашель і захриплість залишаються його основними симптомами, втім, вони суттєво полегшилися з учорашнього дня», - зазначається в документі.

Пульс, артеріальний тиск, частота дихання і температура президента Байдена залишаються в нормі. «Рівень насичення киснем його крові залишається відмінним у кімнатному повітрі. Його легені є чистими», - йдеться у висновках лікаря.

Читайте також: Четверо сенаторів закликали Байдена знятися із президентських перегонів

Водночас за його словами, ідентифікація варіанту COVID-19, яким заразився президент, досі триває.

«Загальний аналіз крові показав нормальні результати та не продемонстрував анемії чи ознак бактеріальної інфекції»,- додається в листі.

Загалом, за висновками лікаря, «президент продовжує добре переносити лікування».

Як повідомляв Укрінформ, у середу Білий дім офіційно повідомив, що президент США Джо Байден отримав позитивний тест на COVID-19 та відбув на самоізоляцію до штату Делавер.

Фото: Twitter