Четверо сенаторів закликали Байдена знятися із президентських перегонів

Четверо сенаторів закликали Байдена знятися із президентських перегонів

Укрінформ
У США вже чотири сенатори, зокрема, Мартін Генріх та Зої Лофгрен публічно закликали чинного главу Білого дому Джо Байдена вийти з президентських перегонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Хоча рішення про вихід з передвиборчої кампанії приймає лише президент Байден, я вважаю, що в інтересах нашої країни, щоб він пішов у відставку", - зазначив Генріх.

Як зазначив сенатор, рішення Джо Байдена допомогло б демократам "об'єднатися навколо кандидата, який зможе перемогти Дональда Трампа та захистити майбутнє демократії".

Повідомляється, що багаторічний член Конгресу Зої Лофгрен приєдналася до все більшого числа демократів у Конгресі та закликала президента Джо Байдена відмовитися від участі у виборах у 2024 році.

"Простіше кажучи, ваша кандидатура знаходиться на траєкторії втрати Білого дому та потенційно може вплинути на вирішальні перегони до Палати представників та Сенату", – написала Лофгрен.

Читайте також: Демократи чекають на заяву Байдена про відмову від виборів і готуються висувати Гарріс - ЗМІ

"Саме із цих причин я закликаю вас відмовитися від висунення від нашої партії, щоб дозволити іншому кандидату від Демократичної партії змагатися із Дональдом Трампом та перемогти його на виборах у листопаді", - додала вона.

Раніше сенатори Пітер Велч та Джон Тестер також публічно закликали Байдена зняти свою кандидатуру з президентських перегонів, зазначає CNN.

Як повідомляв Укрінформ, члени Демократичної партії на вищому рівні після провальних президентських дебатів наприкінці червня заявили, що обговорюють за зачиненими дверима питання, як замінити президента Джо Байдена, а не те, чи потрібно це робити. При цьому зазначається, що замість Байдена кандидатом у президенти може виступити Камала Гарріс.

Фото: Nathan Howard/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-