Демократи чекають на заяву Байдена про відмову від виборів і готуються висувати Гарріс - ЗМІ

Демократи чекають на заяву Байдена про відмову від виборів і готуються висувати Гарріс - ЗМІ

Укрінформ
У Демократичній партії США очікують, що президент Джо Байден після завершення Національного з'їзду Республіканської партії може заявити про відмову від участі у виборах, і кандидатом від демократів стане віцепрезидентка Камала Гарріс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill з посиланням на джерела в Демпартії.

Зараз обговорюється, кого буде висунуто кандидатом на посаду віцепрезидента. Серед імовірних претендентів називають сенатора Марка Келлі, губернатора Кентуккі Енді Бешира й губернатора Північної Кароліни Роя Купера.

За словами джерел, демократичні лідери в Конгресі «прохолодно ставляться» до Гарріс як до кандидата, але визнають, що її рейтинг вищий, ніж у Байдена, і вважають, що президент може посилити її позиції, проводячи кампанію на її підтримку.

В останні дні багато впливових членів Демократичної партії та донорів схиляють Байдена до відмови від участі виборах, серед них – колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер та лідер демократів у нижній палаті Конгресу Гакім Джеффріс.

Читайте також: Проти президентства Байдена виступив впливовий демократ Адам Шифф

Водночас заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс спростував інформацію про наміри Байдена залишити виборчі перегони.

«Брехня», – коротко заявив він, реагуючи на публікації про можливе майбутнє рішення президента.

Як повідомляв Укрінформ, керівництво Демократичної партії США вирішило відкласти офіційне висунення Байдена кандидатом у президенти.

Також колишній президент США Барак Обама вважає, що нинішній глава Білого дому має переглянути своє рішення щодо участі у виборах цього року.

У четвер у Мілуокі штату Вісконсин завершує роботу Національний з'їзд Республіканської партії, який висунув Дональда Трампа кандидатом на посаду президента.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-