Глава МЗС Нідерландів нагадав Сіярто, що ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп заявив про чітку позицію, що Росія є агресором, а ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

“У Брюсселі зустрівся з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. Ми обговорили надзвичайно важливе значення щодо підтримки України з боку ЄС і НАТО, а також головування Угорщини в ЄС. Я підкреслив, що головування має виконувати свою роль чесного посередника та лояльно працювати з державами-членами”, - наголосив Велдкамп.

Він також зазначив, що “ротаційне головування не представляє зовнішню політику ЄС. "Наша позиція чітка: Росія є агресором. Без України не може бути переговорів про Україну. Ми не схвалюємо нещодавні візити прем'єр-міністра Орбана, які суперечили цьому і тому викликали заперечення”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Заяви Угорщини, що ЄС «підтримує» війну в Україні, неприйнятні - Боррель

За його словами, Нідерланди готові до конструктивної співпраці під час угорського головування для досягнення позитивних результатів.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними питаннями якої є продовження допомоги ЄС для України та розвиток ситуації на Близькому Сході.

Фото: @ministerBZ