Заяви Угорщини, що ЄС «підтримує» війну в Україні, неприйнятні - Боррель

Заяви Угорщини, що ЄС «підтримує» війну в Україні, неприйнятні - Боррель

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн ЄС під час закритого засідання обговорять наслідки «миротворчого» турне прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Москви та Пекіна, а також неприйнятні заяви Угорщини на засіданні Радбезу ООН, що ЄС нібито «підтримує» війну в Україні.

Про це у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні я проведу закриту зустріч лише за участю міністрів, щоб обговорити, що відбулося впродовж минулих тижнів у контексті візиту в Київ, Москву та Пекін прем’єр-міністра Орбана, і промову на Раді Безпеки ООН, де його міністр закордонних справ звинуватив ЄС у «підштовхуванні» війни. Це повністю неприйнятно», - зазначив Боррель.

Він наголосив, що Європейський Союз підтримує Україну та прагне завершити цю війну на основі Хартії ООН.

Читайте також: Візит Орбана до Москви був не місією миру, а замиренням агресора - фон дер Ляєн

«Ми обговоримо, як країни-члени оцінюють таку позицію країни, яка водночас представляє ротаційне головування в ЄС. Європейський Союз не підштовхує до війни. Він не є стороною війни, але він захищає Україну від агресії», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Напруження з Угорщиною домінуватиме на зустрічі глав МЗС Євросоюзу

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними питаннями якої є продовження допомоги ЄС для України та розвиток ситуації на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-