У РФ персонами нон грата оголосили 13 громадян Японії, зокрема голову правління Toyota Motor

МЗС Росії у відповідь на введені Японією антиросійських санкцій заборонило в'їзд у країну 13 японським громадянам, у тому числі голові правління Toyota Motor Тойода Акіо, засновнику корпорації Rakuten, яка володіє месенджером Viber, Мікітані Хіросі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время».

Також серед тих, кому російське зовнішньополітичне відомство заборонило в'їжджати в країну – президент Японського агентства з міжнародного співробітництва Танака Акіхіко та низка голів інженерних і виробничих компаній, що входять до військово-промислового комплексу Японії.

Як повідомлялося, у червні цього року Японія ввела санкції проти 11 громадян Росії та понад 50 компаній з РФ, Китаю, Казахстану та Узбекистану.

Читайте також: Американський Центр стратегічних досліджень CSIS потрапив до списку «небажаних» у Росії

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну разом з іншими демократичними країнами Японія почала запроваджувати санкції проти РФ. Японська влада заборонила в тому числі експорт до Росії вакцин, медичного обладнання, дронів, сталі та алюмінію, космічних апаратів та компонентів для них, електрообладнання та оптичного обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, під персональні санкції Японії потрапив президент Володимир Путін, найвищі посадові особи, військові, бізнесмени та інші особи. Росія також втратила статус найбільшого сприяння торгівлі.

Фото ілюстративне