Американський Центр стратегічних досліджень CSIS потрапив до списку «небажаних» у Росії

Американський Центр стратегічних досліджень CSIS потрапив до списку «небажаних» у Росії

Укрінформ
Російський Мін'юст вніс до списку "небажаних" організацій американський Center for Strategic and International Studies (Центр стратегічних та міжнародних досліджень).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» із посиланням на оновлений перелік відомства.

Зазначається, що Російська генпрокуратура ухвалила рішення про визнання CSIS "небажаним" 11 червня.

CSIS був створений у Вашингтоні у 1962 році на базі Джорджтаунського університету. З 1987 працює самостійно. Організація займається стратегічним аналізом політики, економіки та питань безпеки по всьому світу. Російські та іноземні журналісти періодично посилаються на дослідження CSIS.

Читайте також: Список «небажаних» у Росії поповнили три християнські медіаорганізації

Закон про небажані організації, згідно з яким їм забороняється працювати на території РФ, Путін підписав у травні 2015 року. Визнання організації в Росії «небажаною» також означає, що особи, які співпрацюють з нею, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. За статтею про співпрацю з ними кількох громадян Росії засудили до ув'язнення.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Міністерство юстиції Росіїоприлюднило доповнення до списку так званих "іноземних агентів". До нього зокрема увійшли журналістка Фаріда Курбангалєєва, правозахисник Ілля Шаблінський, панк-рок-музикант Дмитро Спірін.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-