Список «небажаних» у Росії поповнили три християнські медіаорганізації

Список «небажаних» у Росії поповнили три християнські медіаорганізації

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії визнало небажаними три іноземні християнські медіаорганізації - з Фінляндії, США та Канади. Всі вони серед іншого ведуть мовлення і російською мовою.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Фінська пан християнська телерадіокомпанія IRR-TV була заснована у 1986 році. Росія - основний напрямок її діяльності, також вона мовить у країнах Центральної Азії та Близького Сходу. Компанія веде євангелізаційну роботу, друкує та розповсюджує християнську літературу. У новинних та редакційних матеріалах IRR-TV висвітлює і російську агресію проти України. Організація також збирає допомогу українським військам та мирним жителям.

Читайте також: Кремль розіслав музичним продюсерам у РФ стоп-лист із 50 виконавців та колективів

Крім того, під заборону Мін'юсту РФ потрапили дві гілки організації Great Commission Media Ministries ("Служба медіа Місії великого доручення") – американська та канадська. Це теж християнські ЗМІ, які понад 40 років несуть євангельське слово в СРСР і потім у Росії, а також в Азії, Близькому Сході та Північній Африці. GCMM веде телевізійне та радіомовлення, а також випускає релігійну літературу багатьма мовами. Вона працює у тісному партнерстві з IRR-TV. Організація також висвітлює війну в Україні та збирає благодійну допомогу.

Як повідомлялося, список «небажаних організацій» існує у Росії з 2015 року. Влада внесла до нього понад 160 некомерційних організацій, об'єднань та ЗМІ, зокрема й Світовий конгрес українців. За участь у діяльності небажаних організацій у Росії передбачено кримінальну відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-