Глава Генштабу Британії заявив, що армія має бути готовою до війни протягом трьох років

Начальник Генштабу Великої Британії Ролі Вокер попередив, що британська армія протягом трьох років має бути готова до війни проти Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

Підкресливши, що конфлікт не є неминучим, генерал Ролі Вокер спрогнозував, що лідер Кремля Володимир Путін вийде з вторгнення в Україну «дуже, дуже небезпечним» і «бажаючим відплати» таким країнам, як Велика Британія, які підтримали українські Збройні сили, незалежно від того, переможе Москва чи програє.

«Справа в тому, що коли ви думаєте, що вони (росіяни – ред.) відступили, вони повернуться, щоб помститися», - сказав Вокер.

Вокер також застеріг щодо потенціалу китайського вторгнення на Тайвань, бажання Ірану розробити ядерну зброю і загрозу з боку Північної Кореї. Він заявив, як ці країни обмінюються зброєю і технологіями, і цей виклик може загостритися до 2027-2028 років.

Читайте також: У «мирні пропозиції» Путіна вірять ті, хто передивився Russia Today - Шольц

Вокер попередив, що британська армія програє, якщо дотримуватиметься старих уявлень про ведення війни замість того, щоб адаптуватися до нових технологій, які змінюють поле бою.

«Ми не стоїмо на невблаганному шляху до війни, але ми маємо абсолютну необхідність відновити надійну жорстку силу для того, щоб гарантувати стримування», - сказав він.

За словами Вокера, ключовим фактором, з огляду на брак часу на закупівлю нових великих систем озброєнь, є інновації та адаптація, використання сучасної зброї, штучного інтелекту та інших форм новітніх технологій, щоб зробити солдатів більш ефективними на полі бою, як це роблять українські військові у війні проти Росії.

Читайте також: Німеччина за п'ять років має бути готова до війни - генерал бундесверу

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Великої Британії Джон Гілі заявив, що стан Збройних сил країни, виснажених десятиліттями скорочень, «набагато гірший, ніж ми думали».