Макрон застерігає Іран від подальшої підтримки війни Росії проти України

Президент Франції Еммануель Макрон застеріг свого іранського колегу, президента Масуда Пезешкіана від подальшої підтримки Іраном війни Росії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Єлисейського палацу, повідомляє Le Figaro.

"Президент Республіки застеріг від продовження підтримки з боку Тегерана агресивної війни Росії в Україні", - йдеться в пресрелізі Єлисейських полів за підсумками телефонної розмови двох лідерів.

Макрон також сказав новобраному президенту Ірану, що його країна має запобігти ескалації в лівансько-ізраїльських відносинах, припинивши підтримку дестабілізуючих гравців.

Президент Франції "висловив свою дуже глибоку стурбованість зростанням напруженості між Ізраїлем і Ліваном, особливо після смертоносного нападу, здійсненого Хезболлою", - мовиться в повідомленні. Там підкреслюється, що «нова війна матиме руйнівні наслідки для регіону".

Читайте також: У Франції почали розслідування після погроз ізраїльським спортсменам

За словами Макрона, Франція готова працювати з новим президентом Ірану, щоб сприяти вирішенню всіх суперечок і сприяти безпеці та стабільності, водночас Іран повинен зупинити розвиток своєї ядерної програми та дотримуватися вимог міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, Іран погрожує Ізраїлю «серйозними наслідками» в разі удару по Лівану. Якщо Ізраїль завдасть удару по Лівану, то наразиться на серйозні наслідки. Про це новообраний президент Ірану Пезешкіан заявив у розмові із президентом Франції Макроном.