У Каталонії сепаратистська партія погодилася сформувати уряд з політсилою прем'єра Іспанії

Керівництво поміркованої сепаратистської партії Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) схвалило початкову угоду про підтримку іспанських соціалістів у формуванні регіонального уряду в Каталонії.

Як передає Укрінформ, про це заявила у понеділок речниця партії Ракель Санс, повідомляє Reuters.

Рішення підлягає підтвердженню під час внутрішньопартійного голосування у п'ятницю, сказала вона на пресконференції, додавши, що голосування буде обов'язковим.

Підтримка партії ERC є ключовим для соціалістів Педро Санчеса, які отримали найбільшу кількість голосів на регіональних виборах у травні, але не здобули більшості.

Соціалісти, яких у Каталонії очолює місцевий політик Сальвадор Ілья, здобули 42 зі 135 мандатів у парламенті Каталонії. Їх традиційні коаліційні партнери з партії Sumar – шість, тоді як партія ERC здобула 20 мандатів.

Читайте також: На виборах у Каталонії сепаратистські політики можуть втратити більшість

Для формування регіонального уряду потрібно, щоб у першому голосуванні його склад підтримали щонайменш 68 депутатів та проста більшість парламентарів у другому голосуванні.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Конгрес Іспанії скасував вето верхньої палати, остаточно схваливши закон про амністію для каталонських сепаратистів, який, як очікується, дозволить повернутися вигнаному лідеру прихильників незалежності цього регіону Карлесу Пучдемону.

Фото: Shutterstock