У Литві позбавили громадянства чиновницю, що приховала паспорт РФ

У Литві співробітниця Департаменту міграції часто подорожувала в Росію та, як виявилося, приховала своє російське громадянство, на яке вона не мала права. Через це її звільнили з посади та забрали литовський паспорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT з посиланням на Департаменті міграції Литви.

Зазначається, що на початку липня під час аналізу потоку людей, які часто подорожують з Литви до Росії або Білорусі і назад, виявили, що однією з них була співробітниця Департаменту міграції, яка працює в Клайпеді. Також з'ясували, що посадовиця повідомляла на роботу про свої виїзди до РФ значно рідше, ніж насправді перетинала кордон.

Під час розслідування жінка зізналася, що отримала російське громадянство на початку 2022 року, не повідомивши про це міграційну службу. Крім того, з'ясувалося, що вона не мала права на множинне громадянство.

Зібрана інформація дозволила Департаменту міграції ініціювати процедуру позбавлення громадянства Литовської Республіки. Після того, як міністр внутрішніх справ Агне Білотайте підписала наказ про позбавлення жінки громадянства, її негайно звільнили з посади.

Жінка пропрацювала в Департаменті міграції трохи більше ніж рок, не маючи стягнень. Щодо неї розпочато адміністративне провадження, їй загрожує штраф від 300 до 850 євро.

Читайте також: У Литві скасували концерт артиста зі США, який планував виступ на фестивалі з російським спонсором

Як повідомлялося, наприкінці липня, після перевірок, проведених Департаментом міграції Литви, шістьох людей було позбавлено громадянства країни за приховування факту отримання російського громадянства та неповідомлення про це в установленому порядку.