У Литві скасували концерт артиста зі США, який планував виступ на фестивалі з російським спонсором

У Литві скасували концерт артиста зі США, який планував виступ на фестивалі з російським спонсором

Укрінформ
У Вільнюсі скасували запланований на неділю концерт американського співака Олівера Трі, який не відмовився від участі у фестивалі, спонсором якого виступила російська компанія "Яндекс".

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

"Ми прийняли це рішення з огляду на майбутню появу Олівера Трі на фестивалі у Казахстані, що безпосередньо фінансується Яндексом", - заявили організатори.

За їхніми словами, після тривалих переговорів та спроб пояснити команді артиста відповідальність та фінансування "Яндексом" війни РФ в Україні команда Олівера Трі вирішила не скасовувати виступ у Казахстані у вересні. "Це рішення йде усупереч із нашими цінностями та позицією Литви", - заявили організатори концерту у Вільнюсі.

Олівер Трі раніше кілька разів відвідував РФ, а перед вторгненням Росії в Україну у 2022 році заявив, що хотів би провести в РФ деякий час.

Читайте також: Ніно Катамадзе виступила для поранених бійців у центрі «Незламні»

Водночас британський рок-гурт Editors скасував свій виступ на фестивалі у Казахстані. Музиканти пояснили, що прийняли рішення після того, як дізналися, хто є головним спонсором фестивалю.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому нідерландська компанія Yandex N.V. продала російський Яндекс за 475 млрд рублів ($5,22 млрд) консорціуму приватних інвесторів.

НАЗК внесло низку дочірніх компаній Яндекса у перелік кандидатів на санкції проти міжнародних спонсорів війни. Компанія Яндекс працює в Росії й сплачує чималі податки до її держбюджету. Її сервіси працюють на російську пропаганду і тісно співпрацюють із ФСБ РФ, надаючи доступ до масиву приватних даних користувачів.

Фото: Oliver Tree

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-