Громадянам Литви радять покинути Ізраїль на тлі можливого загострення безпекової ситуації

У міністерстві закордонних справ Литви закликали громадян країни залишити Ізраїль через зростання напруженості на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Міністерство закордонних справ Литви рекомендувало громадянам утриматися від поїздок в країну, а тим, хто перебуває в Ізраїлі, виїхати.

Згідно з заявою, опублікованою сьогодні, через складну та непередбачувану ситуацію та зростання напруженості на Близькому Сході все більше рейсів до Ізраїлю скасовуються або тимчасово призупиняються, що зменшує можливість залишити країну комерційними рейсами.

"Ми рекомендуємо вам переоцінити необхідність поїздки до Ізраїлю, а громадянам Литви, які зараз перебувають в Ізраїлі та бажають залишити країну, ми рекомендуємо зробити це якнайшвидше", — сказали у міністерстві.

Громадянам Литви, які зараз перебувають в Ізраїлі, пропонується негайно зареєструватися, заповнивши реєстраційну форму на вебсайті МЗС, щоб у разі потреби з ними можна було зв’язатися для отримання консульської допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації обстановки у Близькосхідному регіоні.

Читайте також: США перекинуть на Близький Схід додаткові сили через загрозу нападу Ірану на Ізраїль

31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ганію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

США відправлять авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід, щоб допомогти захистити Ізраїль від можливих атак з боку Ірану через вбивство високопоставленого лідера ХАМАСу в Тегерані на початку цього тижня.

Фото: Delfi