США перекинуть на Близький Схід додаткові сили через загрозу нападу Ірану на Ізраїль

США перекинуть на Близький Схід додаткові сили через загрозу нападу Ірану на Ізраїль

Укрінформ
США відправлять авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід, щоб допомогти захистити Ізраїль від можливих атак з боку Ірану через вбивство високопоставленого лідера ХАМАСу в Тегерані на початку цього тижня.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Ми чули, як Верховний лідер (Ірану - ред.) голосно і чітко заявив, що він має намір помститися за вбивство лідера ХАМАСу в Тегерані, і що вони хочуть здійснити ще одну атаку на Ізраїль. Ми не можемо просто припустити, що ми також потенційно можемо стати жертвами такої атаки, тому ми повинні переконатися, що маємо відповідні ресурси і можливості в регіоні», - сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

У п'ятницю міністр оборони США Ллойд Остін наказав ударній групі есмінця «Авраам Лінкольн» замінити ударну групу есмінця «Теодор Рузвельт», яка зараз діє в Оманській затоці, йшлося у заяві заступниці речника Пентагону Сабріни Сінгх.

Крім того, на Близький Схід і в Середземне море також будуть відправлені есмінці і крейсери, здатні протистояти балістичним ракетам. У заяві не сказано, які саме військові кораблі були відправлені, однак два американські есмінці в східній частині Середземного моря брали участь у перехопленні шквалу ударів, завданих Іраном по Ізраїлю в квітні.

Читайте також: Ізраїль готовий до будь-якого розвитку подій - посол Бродський

За словами Сінгх, Остін також віддав наказ про розгортання в регіоні ескадрильї винищувачів.

США вже мають у регіоні десантний корабель «Восп», який діє у складі 24-го експедиційного підрозділу морської піхоти і який здатний провести евакуацію громадян США в Лівані в разі отримання відповідного наказу, зазначає CNN.

«Глобальна оборона Сполучених Штатів є динамічною, і Міністерство оборони зберігає здатність розгортати війська в короткий термін, щоб протистояти загрозам національній безпеці, що розвиваються», — вказується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Читайте також: «Хезболла» заявила, що Ізраїль «перетнув червоні лінії», і відповідь «неминуча»

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Axios з посиланням на джерела писало, що адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані, і готується протидіяти цьому.

Фото: US Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-