Ізраїль готовий до будь-якого розвитку подій - посол Бродський

Ізраїль готовий до будь-якого розвитку подій - посол Бродський

Укрінформ
Ізраїль не виключає скоординованого нападу на країну відразу з кількох напрямків і готовий до будь-якого розвитку подій.

Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський в інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

«На жаль, не можна виключати такої можливості – терористи об’єднуються на ґрунті ненависті до Ізраїлю, вони можуть координувати свої дії. Ізраїль готовий до будь-якого розвитку подій. Ізраїль уже доволі багато років як імовірний сценарій розглядає напад відразу на кількох фронтах», - сказав дипломат.

За його словами, події останніх днів свідчать, що Ізраїль має «серйозні можливості» і зробить усе, щоб захистити країну і своїх громадян та ліквідувати лідерів терористів, які стоять за нападом на ізраїльтян, насамперед 7 жовтня минулого року.

Бродський зазначив, що в Ізраїлі наразі не оголошували масової мобілізації резервістів, як це було після атаки 7 жовтня, але якщо буде потрібно, то протягом 48-72 годин Ізраїль зможе мобілізувати кілька сотень тисяч осіб.

«Ми весь час оцінюємо загрози, постійно відбуваються наради між політичним керівництвом і керівниками сил безпеки і армії. Якщо буде зроблено висновок, що існує серйозна загроза безпеці і нападу на Ізраїль, то будуть, вочевидь, мобілізовані резервісти і зроблені ще якісь дії», - спрогнозував посол.

Читайте також: Путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю - ISW

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані, і готується протидіяти цьому.

Терористи ісламського руху "Хезболла" вночі обстріляли територію Ізраїлю. ЦАХАЛ відкрила вогонь у відповідь по Лівану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-