Путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю - ISW

Путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю - ISW

Укрінформ
Лідер Кремля Володимир Путін із початку війни між ХАМАСом та Ізраїлем все частіше висловлює антиізраїльську позицію, а також посилює виправдання агресії Ірану.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Ізраїль завдав удару, в результаті якого загинув політичний лідер ХАМАСу Ісмаїл Ханія в Тегерані, щоб «зірвати спроби встановити мир на Близькому Сході».

Міністерство закордонних справ РФ, своєю чергою, заявило, що «рішуче засуджує» вбивство Ханії та підкреслило, що вбивство сталося під час його візиту до Тегерана на інавгурацію президента Ірану Масуда Пезешкіана.

В ISW зазначили, що, хоча МЗС Росії прямо не звинуватило Ізраїль, однак заявило, що «організатори цього політичного вбивства» усвідомлювали «небезпечні наслідки», які смерть Ханії матиме для всього регіону.

«Рішення Росії публічно звинуватити Ізраїль у дестабілізації мирних перспектив на Близькому Сході та опосередковано погрожувати Ізраїлю «небезпечними наслідками» демонструє зростаючу готовність Росії публічно приєднатися до Ірану на тлі поглиблення російсько-іранського військового співробітництва», - вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Також у зведенні ISW зазначається, що Путін все частіше висловлює антиізраїльську позицію з початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом і значно посилив інформаційні операції, спрямовані на виправдання іранської агресії проти Ізраїлю, в тому числі широкомасштабних ракетних ударів та ударів базпілотників по Ізраїлю у квітні.

Читайте також: Радбез ООН терміново збирається на екстрене засідання для обговорення ліквідації провідника ХАМАСу

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-