Макрон закликав нового президента Ірану уникнути ескалації на Близькому Сході

Ірану варто проявити стриманість та не продовжувати спіраль насильства на Близькому Сході.

Як повідомляє Укрінформ, про це президент Франції Еммануель Макрон заявив новообраному президентові Ірану Масуду Пезешкіану під час телефонної розмови, пише Times of Israel із посиланням на офіс Макрона.

“Нова військова ескалація не вигідна нікому, зокрема й Ірану, й завдасть тривалої шкоди регіональній стабільності”, - підкреслив Макрон.

Зазначається, що Макрон закликав Пезешкіана “зробити усе можливе для уникнення військової ескалації”.

Президент Франції також наголосив на важливості захисту цивільних та припиненні “логіки відплати”. “Ірану варто закликати підтримуваних ним дестабілізаторів до максимальної стриманості заради уникнення загострення”, - наголосив Макрон.

Читайте також: Глава МЗС Китаю закликав ворогуючі країни Близького Сходу утриматися від заходів відплати

Як повідомляв Укрінформ, минулого вівторка ізраїльська армія завдала удару по столиці Лівану, Бейруту, в результаті чого загинув військовий керівник «Хезболли» Фуад Шукр.

Наступного дня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Пізніше з’явилась інформація про те, що Ізраїль може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників Хезболли та ХАМАСу минулого тижня.