Глава МЗС Китаю закликав ворогуючі країни Близького Сходу утриматися від заходів відплати

Глава МЗС Китаю закликав ворогуючі країни Близького Сходу утриматися від заходів відплати

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї закликав ворогуючі країни Близького Сходу утриматися від помсти й заходів відплати, оскільки це призведе лише до нового витка насильства і нескінченного протистояння в регіоні.

Про це китайський топдипломат сказав під час телефонної розмови з єгипетським колегою Бадром Абделатті, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Помста породжує помсту і веде до замкнутого кола, а відповідь насильством на насильство матиме наслідком лише ескалацію конфліктів», - сказав Ван.

За його словами, Китай засуджує вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані, яке різко загострило регіональну ситуацію до небезпечного рівня, підірвало зусилля з просування миру в Газі та зробило припинення вогню недосяжним.

«Китай посилюватиме солідарність з арабськими країнами та працюватиме з усіма сторонами, щоб уникнути подальшої ескалації та погіршення ситуації», - заявив міністр.

Він додав, що Китай продовжить зміцнювати солідарність з арабськими державами й взаємодіятиме з усіма сторонами, аби не допустити загострення протистояння на Близькому Сході.

Читайте також: Генсек ООН розцінює ліквідацію проіранських ватажків у Бейруті та в Тегерані як небезпечну ескалацію

Абделатті, своєю чергою, зазначив, що Єгипет високо оцінює роль Китаю у просуванні миру на Близькому Сході та вдячний за зусилля Пекіна у сприянні внутрішньому примиренню в Палестині.

«Єгипетська сторона готова продовжувати підтримувати тісну співпрацю з Китаєм, щоб запобігти небезпечній ескалації в регіоні», - додав головний дипломат Єгипту.

Як повідомляв Укрінформ, в уряді Ізраїлю припускають, що країна може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників Хезболли та ХАМАСу минулого тижня.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-