У Генсека ООН не мають жодної інформації стосовно подій у Курській області РФ

В ООН не можуть підтвердити жодної інформації, яку подають ЗМІ, стосовно подій у Курській області РФ, де, за повідомленнями, українські війська начебто взяли під контроль частину регіону.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це сказав журналістам у четвер заступник речника Генсека ООН Фархан Гак.

«У нас немає представників у цьому районі, тому ми не можемо підтвердити повідомлення», - сказав він, зауваживши, що «всі задіяні сторони мають діяти відповідально й забезпечувати захист цивільного населення».

«Нам потрібно більше інформації про те, що відбувається, щоб точно зрозуміти, у чому полягає характер конфлікту в Курській області», - зазначив Гак, додавши, що в ООН спробують отримати більше інформації про ці події.

За словами Гака, такі інциденти «підвищують ризик тривожної ескалації кризи».

На прохання власкора Укрінформу уточнити, якої ескалації в ООН остерігаються, - «невже Росія розпочне війну проти України?» - заступник речника зазначив: «Ми хочемо переконатися, що у всіх діях, до яких сторони вдаються на місцях, вони намагаються уникати всього, що може призвести до розширення самої кризи».

Гак також наголосив на необхідності «врегулювання кризи на основі Статуту та резолюцій Генеральної Асамблеї ООН».

Читайте також: Події у Курській області підривають авторитет Путіна і можуть посилити позиції України - Bloomberg

За повідомленнями ЗМІ, політиків та експертів, українські війська 6-7 серпня нібито взяли під контроль частину Курської області Російської Федерації.

Офіційних заяв з цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.