Мадуро заблокував соцмережу Х на 10 днів після суперечки з Маском

Президент Венесуели Ніколас Мадуро підписав указ про блокування доступу до платформи соціальних мереж X на 10 днів після публічної суперечки з її власником Ілоном Маском.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Нещодавно Маск назвав венесуельського лідера «диктатором» і «клоуном», а Мадуро звинуватив його в розпалюванні «ненависті, фашизму і громадянської війни».

Зазначається, що Виборча рада Венесуели оголосила Мадуро переможцем на спірних президентських виборах минулого місяця, але досі не опублікувала офіційні підрахунки голосів.

У свою чергу незалежні спостерігачі назвали голосування, яке відбулося 28 липня, недемократичним, а основна опозиція в країні заявила, що має докази того, що її кандидат Едмундо Гонсалес переміг зі значною перевагою на президентських виборах.

Читайте також: Венесуельська армія повністю лояльна до Мадуро - міністр оборони

Уряди США, Аргентини, Уругваю та Еквадору визнали Гонсалеса переможцем виборів.

Верховний суд Венесуели викликав представників усіх партій і кандидатів у президенти, щоб вони подали власні підрахунки голосів до п'ятниці, 9 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці Управління інформаційних технологій та зв’язку Туреччини заблокувало доступ до соціальної мережі Instagram.

Фото: Gaby Oraa/Bloomberg