Польське антидопінгове агентство атакували хакери

Польське антидопінгове агентство (POLADA) заявило у п’ятницю, що стало об’єктом хакерської атаки, внаслідок чого дані установи були оприлюднені, а сайт – не працює.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

POLADA поінформувало у Фейсбуці, що зібрані дані свідчать про причетність до нападу угруповання, підтримуваного службами ворожої країни, однак назва країни вказана не була.

В агентстві запевнили, що вжили необхідних заходів для захисту систем, а про кібератаку було повідомлено до поліції, Управління захисту персональних даних та Міністерства спорту.

Зазначається, що дані польських спортсменів, зокрема олімпійців, були викрадені та опубліковані хакерами. Колишній атлет, олімпієць Марке Плявґо написав у соцмережі Х, що дані після витоку POLADA все ще знаходяться у відкритому доступі.

«І не тільки персональні дані, тобто адреси, номери телефонів, але перш за все результати допінг-тестів», – заявив Плявґо, зазначивши, що розмір викрадених даних становить кілька десятків гігабайтів.

Читайте також: Аналітики виявили ще одну групу хакерів із РФ, які намагаються зламати комп’ютери дипломатів

Водночас Польське антидопінгове агентство розіслало спортсменам електронні листи, в яких повідомило про злом бази даних на серверах установи.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня центральні системи даних паризького Великого палацу та інших музеїв мережі Réunion des Musées Nationau (RMN), на об’єктах якої проводяться змагання літніх Олімпійських ігор, зазнали кібератаки.