До Тайваню прибула делегація Конгресу США

До Тайваню з п’ятиденним візитом прибула делегація членів Палати представників Конгресу США від Демократичної партії.

Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство острова, передає Укрінформ.

Делегація складається з чотирьох жінок-парламентаріїв на чолі з Мерилін Стрікленд. До її складу також увійшли Джулія Браунлі, Джилл Токуда і Жасмін Крокетт.

Візит триватиме з 11 до 15 серпня.

Американська делегація проведе зустрічі з президентом Тайваню Лай Чінте та рядом високопосадовців його адміністрації, в ході яких обговорюватимуться співпраця між Сполученими Штатами і Тайванем та питання безпеки у Тайванській протоці і в регіоні в цілому.

Зазначається, що одна з жінок-конгресменок Джилл Токуда в червні минулого року вже відвідувала Тайвань у складі делегації Конгресу на чолі з головою комітету Палати представників із збройних сил республіканцем Майком Роджерсом. Її колеги прибули на острів уперше.

Читайте також: Тайвань заявив про наближення до острова понад 30 китайських бойових літаків

«З огляду на продовження Китаєм спроб в односторонньому порядку змінити регіональний статус-кво, Стрікленд та інші конгресмени відвідують Тайвань, щоб продемонструвати свою підтримку Тайваню. Міністерство закордонних справ продовжуватиме працювати для подальшого розвитку тісного партнерства між Тайванем і Сполученими Штатами на основі спільних цінностей та інтересів і спільно сприяти регіональному миру й стабільності», - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року оборонний бюджет Тайваню сягне майже 20 млрд дол. США, що стане рекордним показником за всю історію країни.