Тайвань заявив про наближення до острова понад 30 китайських бойових літаків

Тайвань заявив про наближення до острова понад 30 китайських бойових літаків

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню виявило 36 бойових літаків та 8 кораблів Народно-Визвольної армії Китаю (НВАК), які здійснювали патрулювання навколо острова.

Про це йдеться в добовому зведенні відомства в соцмережі Х, передає Укрінформ.

У повідомленні не вказуються типи літальних апаратів і суден ВМС, але зазначається, що 31 літак перетнув серединну лінію Тайванської протоки, неофіційний кордон між материком і островом, та увійшов у ідентифікаційну зону ППО Тайваню.

Частина з них небезпечно наблизились до північного краю острова, де розташована столиця Тайбей, на менш ніж 70 кілометрів, а інші підлітали до південного узбережжя Тайваню на відстань близько 60 км.

У тайванському Міноборони зазначили, що відстежували рух повітряних і морських суден НВАК та реагували відповідним чином.

Читайте також: Пекін заявив, що постачання зброї Тайваню не зупинить «возз’єднання» Китаю

Пекін вважає Тайвань, який від 1949 року управляється власною адміністрацією і жодного дня не перебував у складі КНР, бунтівною провінцією Китаю, для повернення якої до складу країни погрожує застосувати війська. НВАК щодня направляє до Тайваню бойові літаки і кораблі, кількість яких зростає до десятків одиниць у періоди загострень між Пекіном і Тайбеєм.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року оборонний бюджет Тайваню сягне майже 20 млрд дол. США, що стане рекордним показником за всю історію країни.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-