Google остаточно відключає російських користувачів від монетизації - ЗМІ

Сервіс контекстної реклами Google AdSense повністю згорне свою діяльність у Рунеті та відключить облікові записи користувачів із Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на спеціалізоване онлайн-видання 3Dnews.

За даними 3Dnews, російські виробники контенту, блогери 12 серпня отримали відповідні попередження від Google AdSense. «Ми деактивуємо всі облікові записи AdSense, країною розташування яких вказана Росія. Це означає, що отримувати прибуток від монетизації через такі акаунти буде неможливо. Заробіток за липень буде виплачено між 21 та 26 серпня, якщо в акаунті не призупинено отримання платежів та досягнуто порогів оплати», - йдеться в повідомленні команди Google Payments.

Таким чином, російські власники сайтів і блогери, що працюють на YouTube, повністю втратять доступ до Google AdSense і послуг, що надаються рекламною мережею.

У березні 2022 року Google вимкнув показ реклами на території Росії. Рекламні повідомлення були недоступні як у пошуку, так і в YouTube та партнерських мережах. Однак видавці та YouTube-блогери могли отримувати доходи від переглядів з-за кордону.

Читайте також: Користувачі скаржаться, що в Росії перестав працювати YouTube

Як повідомлялося, компанія Google почала згортати свою роботу у Росії після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

На початку серпня цього року російська влада почала уповільнювати роботу YouTube. Голова Комітету з інформаційної політики Олександр Хінштейн пояснив це тим, що відеохостинг "безкарно" порушує російське законодавство.

Фото: Ling App / pexels