Користувачі скаржаться, що в Росії перестав працювати YouTube

Користувачі скаржаться, що в Росії перестав працювати YouTube

Укрінформ
Сайт та програма відеохостингу YouTube перестали відкриватися в Росії, про що свідчать численні скарги користувачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Кількість повідомлень на сервісі Сбой.рф за останні години вже перевищила десять тисяч. Сервіс Downdetector фіксує скарги на збій YouTube по всій території Росії – від Калінінграда до Владивостока. Найбільше повідомлень із густонаселених Москви, Петербургу та Єкатеринбургу. Пік збоїв припадав на проміжок часу між 11:00-12:00.

Російські користувачі YouTube масово стикаються з перебоями у роботі сервісу з початку серпня: відео стали завантажуватись повільно або перестали завантажуватися зовсім. Для обходу блокування росіяни використовують VPN-сервіси.

У середині липня "Ростелеком" попереджав, що YouTube може почати погано працювати через "зношення встановлених у Росії серверів Google". Пізніше корпорація Google відкинула свою причетність до проблем із доступом до YouTube в Росії.

Наприкінці липня депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Олександр Хінштейн спрогнозував майбутнє уповільнення YouTube на 70% через його "антиросійську політику". За його словами, цей "вимушений крок" торкнеться поки що лише десктопних версій.

Напередодні, 7 серпня, журналісти з посиланням на джерело на ринку телекомунікацій писала, що російська влада вирішила уповільнити YouTube до 128 кбіт/с.

Читайте також: У Криму перестав працювати YouTube - ЗМІ

Як повідомлялося, після вторгнення в Україну YouTube заблокував багато прокремлівських каналів. Опозиційні медіа, навпаки, продовжують працювати на відеохостингу. На початку липня адміністрація YouTube заблокувала канали низки російських співаків та артистів, які активно підтримують війну в Україні. Серед них – Shaman, Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Олег Газманов та Юлія Чичеріна. Причиною блокувань стали санкції США та Євросоюзу, введені проти них у рамках 14-го пакету санкцій, прийнятого у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-