Іран уже підготував ракети й дрони, як перед атакою на Ізраїль у квітні - ЗМІ

Іран підготував свої підрозділи, які відповідають за запуск ракет та безпілотників, подібно до кроків, зроблених перед безпрецедентною атакою Тегерана на Ізраїль у квітні цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

При цьому офіційні особи зі США та Ізраїлю підкреслили, що ані Ізраїль, ані США не можуть передбачити точний час нападу у відповідь, яким Іран погрожував за вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані минулого місяця.

«Іранці відкрито сигналізують на місцях про свою рішучість здійснити серйозну атаку на додаток до своїх публічних заяв про те, що атака буде більшою за ту, яку вони здійснили в квітні. Публічні заяви Ірану не свідчать про відступ», - сказав один ізраїльський чиновник.

Читайте також: Шольц закликав Іран та Ізраїль розірвати «спіраль насильства»

Зазначається, що 13-14 квітня у своїй першій прямій атаці на Ізраїль, Іран випустив близько 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, більшість із яких були збиті Ізраїлем та його союзниками.

Як повідомляв Укрінформ, ракетний підрозділ Збройних сил Ірану проводить військові навчання поблизу кордону з Іраком, щоб «поліпшити боєготовність» своїх сил у цьому районі.

Фото ілюстративне з сайту mil.in.ua