Шольц закликав Іран та Ізраїль розірвати «спіраль насильства»

Шольц закликав Іран та Ізраїль розірвати «спіраль насильства»

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц у телефонних розмовах із президентом Ірану Масудом Пезешкіяном та прем’єр-міністром Ізраїлю Біньянміном Нетаньягу висловив стурбованість ситуацією на Близькому Сході і закликав "розірвати спіраль насильства".

Про це заявив на брифінгу заступник речника федерального уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Бюхнера, під час розмови з Пезешкіяном у понеділок німецький канцлер закликав президента ІРІ зробити все можливе, щоб запобігти подальшій воєнній ескалації.

«Спіраль насильства на Близькому Сході має бути розірвана зараз», - процитував Шольца представник урядової пресслужби.

Він додав, що канцлер укотре заявив про необхідність негайно виконати домовленості про припинення вогню та звільнення заручників у секторі Гази, щоб припинити бойові дії.

Під час розмови з Нетаньяху, яка відбулась напередодні, глава німецького уряду також закликав розірвати спіраль насильства і конструктивно працювати над деескалацією, зазначив Бюхнер. Водночас, додав він, Шольц підкреслив, що Берлін рішуче засуджує погрози з боку Ірану, угруповання "Хезболла" та інших щодо Ізраїлю.

Читайте також: Білий дім розкритикував ізраїльських політиків, які виступають проти угоди про припинення вогню

Крім того, канцлер закликав фіналізувати домовленості про звільнення заручників і припинення вогню. «Припинення війни в Газі було б вирішальним кроком до регіональної деескалації», - процитував Шольца заступник речника.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Британії Кір Стармер, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Іран і його союзників утриматися від подальшої ескалації.

Напруженість у Близькосхідному регіоні зросла після вбивства 31 липня лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані.

Іран повідомив, що має намір відповісти за вбивство політичного ватажка ХАМАСу, звинувачуючи в цьому Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-