ХАМАС обстріляв Тель-Авів - уперше з травня

Палестинське угруповання ХАМАС 13 серпня випустило дві ракети дальнього радіусу дії по Тель-Авіву.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Дві ракети були випущені з сектора Гази по центральній частині Ізраїлю. Мешканці району повідомляють, що чули вибух. Під час інциденту не звучали сирени, оскільки ракети не летіли в бік населених пунктів.

Спочатку про обстріл повідомили самі бойовики, потім цю інформацію підтвердили в ЦАХАЛ.

В Армії оборони Ізраїлю кажуть, що один снаряд упав у море біля узбережжя Тель-Авіва, а другий не перетнув кордон і впав на території Гази.

Читайте також: США закликали Туреччину вплинути на Іран з метою деескалації у регіоні

Як пише Arab News, відповідальність за атаку взяло озброєне крило ХАМАС, бригади «Аль-Кассам», заявивши, що вони випустили дві ракети М90 по Тель-Авіву і його передмістю «у відповідь на сіоністські масові вбивства цивільних осіб і навмисне переміщення нашого народу», - йдеться в заяві угруповання.

Атака сталася в той час, коли Ізраїль перебував у стані підвищеної готовності до нападу з боку Ірану і його поплічників після вбивств високопоставлених діячів ХАМАС і «Хезболли».

Востаннє ХАМАС обстрілював Тель-Авів ракетами наприкінці травня.

Читайте також: Новий лідер ХАМАСу передав Ізраїлю, що хоче угоди про припинення вогню - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль проводить у секторі Гази військову операцію у відповідь на напад ХАМАСу 7 жовтня 2023 року.

У червні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що інтенсивна фаза війни з ХАМАСом у секторі Гази наближається до завершення, а військові можуть зосередити свою увагу на кордоні Ізраїлю з Ліваном, де посилилися бойові дії з угрупованням «Хезболла».