США закликали Туреччину вплинути на Іран з метою деескалації у регіоні

США закликали Туреччину вплинути на Іран з метою деескалації у регіоні

Укрінформ
Сполучені Штати закликають союзників, які мають зв'язки з Іраном, зокрема Туреччину, переконати Тегеран у необхідності деескалації напруженості на Близькому Сході.

Як передає Reuters, про це заявив журналістам посол США в Туреччині Джефф Флейк під час круглого столу у Стамбулі, передає Укрінформ.

"Ми просимо всіх наших союзників, які мають відносини з Іраном, схилити його до деескалації. Це стосується і Туреччини", - сказав дипломат, який завершує свою каденцію посла США в Туреччині.

За його словами, турецькі партнери "роблять усе можливе, щоб не допустити ескалації", і "видаються більш упевненими, ніж ми, в тому, що ескалації не буде".

Водночас Флейк заявив, що у США занепокоєні тим, що з Туреччини до Росії постачається обладнання військового призначення, і закликав Анкару запобігти цьому.

"Наша мета полягає в тому, щоб позбавити Росію можливості вести війну. Ми все ще бачимо, що через Туреччину проходить значна частина товарів. Тому ми шукаємо посилення співпраці, і багато в чому досягаємо цього. Я знаю, що Росія скаржиться, і це добрий знак ", - сказав дипломат.

Читайте також: Лідери США та 4 європейських держав бачать необхідність переговорів з близькосхідного врегулювання

Він також висловив думку, що американсько-турецькі відносини зараз "кращі, ніж будь-коли".

Відносини між Вашингтоном і Анкарою в останні роки були напруженими, зокрема через купівлю Туреччиною російських оборонних систем С-400, що спричинило санкції з боку США і виключення Туреччини з програми постачання винищувачів F-35.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль може зазнати масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на ліквідацію очільників Хезболли та ХАМАСу наприкінці липня.

13 серпня у Білому домі заявили, атака Ірану на Ізраїль може статися цього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-