У Курській області оголосили евакуацію ще одного прикордонного району

Влада Курської області РФ оголосила про "обов'язкову евакуацію" жителів селища Глушкове з населенням понад 4,5 тисячі осіб, яке лежить приблизно за сім кілометрів від кордону з Україною.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Радио Свобода.

Т.в.о. губернатора Курської області Олексій Симрнов заявив, що рішення про евакуацію ухвалено регіональним оперштабом.

Російські "воєнкори" стверджують, що це зроблено на тлі обстрілів з боку ЗСУ об'єктів інфраструктури - зокрема мосту через річку Сейм, що знаходиться в Глушковому. За їхніми словами, таким чином українська армія намагається порушити логістичні шляхи, якими війська РФ отримують підкріплення.

Невдовзі Смирнов поінформував у Телеграмі, що регіональним оперштабом ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію всього Глушковського району, населення якого становить 20 тисяч.

Читайте також: Наступ у Курській області показав, що режим РФ нездатний до швидких антикризових рішень - Подоляк

Як повідомлялося, під контролем Збройних сил України перебувають 74 населені пункти Курської області РФ.

Віцепремʼєр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що наразі проводяться консультації та підготовка до відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб, як у бік Росії, так і в бік України. Також розглядається питання допуску міжнародних організацій з метою гуманітарного реагування та моніторингу гуманітарної ситуації.

Читайте також: Росія готова міняти полонених з Курської області? Лубінець поговорив із Москальковою

Вона підкреслила, що цивільні росіяни, які перебувають у межах зазначеної зони, «знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується».

Верещук нагадала, що сили оборони України з метою захисту прикордонних областей, насамперед прикордоння Сумщини, створюють зону безпеки на території РФ, прилеглій до території України.