Наступ у Курській області показав, що режим РФ нездатний до швидких антикризових рішень - Подоляк

Наступ у Курській області показав, що режим РФ нездатний до швидких антикризових рішень - Подоляк

Укрінформ
Український наступ у Курській області продемонстрував неспроможність російського керівництва ухвалювати швидкі антикризові рішення.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Ми бачимо реакцію російського керівництва, ми бачимо неспроможність приймати швидкі рішення, ми бачимо неспроможність адекватно реагувати на те, що відбувається у Курській області, приймати антикризові рішення. Більше того, ми бачимо відсутню силову вертикаль на внутрішньому ринку РФ», - зазначив він.

Подоляк нагадав, що у РФ подібна ситуація спостерігалася рік тому, коли очільник ПВК «Вагнер» Пригожин ішов на Москву. А також під час подій в Дагестані, «коли шість стрільців протягом тижня активно пресували велику кількість російських військовослужбовців у цьому регіоні».

На думку Подоляка, це демонструє невідповідність дійсності тези, нібито російський режим тотально контролює всю територію РФ.

Читайте також: Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області

«Це достатньо слабка вертикаль, і як тільки там почнуться певні процеси силового плану, ми будемо бачити, як все це достатньо швидко падає», - вважає радник глави ОП.

Як повідомлялося, під контролем Збройних сил України перебувають 74 населені пункти Курської області РФ.

Віцепремʼєр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що наразі проводяться консультації та підготовка до відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб, як у бік Росії, так і в бік України. Також розглядається питання допуску міжнародних організацій з метою гуманітарного реагування та моніторингу гуманітарної ситуації.

Читайте також: Наступ ЗСУ в Курській області став серйозним ударом по Путіну - експерт

Вона підкреслила, що цивільні росіяни, які перебувають у межах зазначеної зони, «знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується».

Верещук нагадала, що сили оборони України з метою захисту прикордонних областей, насамперед прикордоння Сумщини, створюють зону безпеки на території РФ, прилеглій до території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-